12 de febrer de 2009

LA GALLINA NEGRA

Sóc especialista d'anglès (de primer any, per si fos poc!) així que quan em van dir que havia de fer la biblioteca dels de primer no estava segura de saber sortirme'n. Que no llegeixen! A més, ningú no em va donar gaires idees, també s'ha de dir. Tinc la sensació que em van deixar allà i au, ningú no es preocupa del que faig o del que no faig. Però bé, que aquesta no era la raó del post, sinó que me n'he sortit prou bé (crec) i us volia deixar dues activitats que els van agradar força.

A partir del conte de la Gallina Negra que vaig trobar aquí, la primera sessió el vaig explicar. A alguna sessió anterior, els havia llegit un conte amb pictogrames així que en vam estar parlant i vaig dividir el conte de la gallina (imprès eliminant paraules i deixant espais) per tal que ells poguéssin fer els dibuixos de les paraules que hi faltaven. Quan va estar acabat i pintat li vaig posar anelles i ara el tenen a la biblioteca de classe (dic biblioteca per anomenar d'alguna manera aquell raconet).
A la següent sessió els vaig donar uns talls de cartolina negra i taronja amb el cos, el bec i la cresta dibuixades (a la foto teniu la plantilla). Ells havien de tallar-los, enganxar-los i pintar les potes, que no era altra cosa que dues pinces d'estendre la roba.


I a mi aquests petits sempre em sorprenen perquè mai no m'hagués imaginat les vegades que em preguntarien si es podien portar la gallina a casa. I la puc pintar? I li puc fer això? I li puc fer allò altre? Mira, mira com m'ha quedat!!

Ja veus tu, dos talls de cartolina...

3 comentaris:

zel ha dit...

Jejeje, m'has tornat a recordar.me a mi mateixa, jo vaig dir clavat "ja veus tu, una cartolina dues agulles d'estendre roba i un gall genial" Si és que les mestres som així, manetes de mena...jejeje petonassos!

Massitet ha dit...

Ves tu quina cosa!
Ja li has enviat la carta a Jontxu per explicar-li?

Besets, preciosa!

Mestreta ha dit...

La idea me la va donar un nen d'uns 10 anys i la vaig aprofitar a l'escola. I no, massitet, encara no...