6 de maig del 2009

Quan els llibres no calen

Avui a la reunió de cicle s'ha parlat sobre els llibres, sobre la valoració que en fèiem dels que s'estan utilitzant. La veritat és que feia temps que tenia ganes de dir el que he dit avui, una pregunta tan senzilla com "Cal el d'anglès a CI???"

El meu punt de vista és que no. Rotundament no. Com a mínim on estic jo. Per què?

_Les famílies compren els llibres, quan la seva situació econòmica és pèssima pèssima, per a que els nens (que només tenen una hora d'anglès a la setmana) portin la meitat sense fer.

_La mestra (jo en aquest cas) em sento totalment limitada perquè, com que han comprat els llibres, jo em sento en la obligació de fer el màxim que pugui. Fer llibre per fer. Bonic, oi?

_A Cicle Inicial l'anglès és totalment i absolutament oral, oi? Doncs si es volen llibres, per què no poden ser socialitzats?

_Si jo haig de fer llibre, on queda l'atenció a la diversitat? Amb la quantitat de recursos d'anglès que es poden trobar a interneeeeeeeeeeet!!!!

Continuo? Crec que no cal... Problema? Doncs que això que hem comentat a cicle ho hauré de parlar amb les companyes de departament i no crec que hi estiguin d'acord amb que l'any que ve no hi hagi llibre. 
D'altra banda, igual també els molesta que ho hagi exposat abans al cicle, però què voleu que us digui, ha estat avui quan se n'ha parlat i jo he dit la meva...
Potser m'equivoco, però just el curs passat van canviar el llibre i/o l'editorial i diria que n'estan prou contentes. I sí, el llibre està molt bé, però crec que s'ha perdut una mica de vista el context.

6 comentaris:

tonina ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu. Jo també sóc de les de "fora llibres", ens limiten, aturen, returen, retallen, cohibeixen, fermen,...
Com veus no m'agraden, no trobo editorials que tenguin el què jo vull fer. Millor sense llibres. Ara, això sí, molta feina de programació i preparació de material. però s'ho val.
Una abraçada mestreta.

Mestreta ha dit...

Hola de nou, tonina!
Els llibres justificats, d'acord. Però en aquest cas no trobo la justificació enlloc...

Per cert, que passo sovint pel teu blog i per alguna raó que desconec no puc deixar-te comentaris :-(

Mestreta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Tonina ha dit...

Ho sento, ja passa. Prova de deixar el teu comentari sense posar : http, crec que aquestes paraules són spam pel meu blog.
Ja et veuré.

Ninu ha dit...

Hola senyora!
Jo crec que les coses s'han de dir:
a.- Quan és el moment
b.- Quan et preguntem
I sembla que en aquest cas et trobaves davant de a i de b.
No saps com estic de content de llegir això que expliques avui: hi ha molta feina feta, darrera d'aquestes quatre paraules... ;-)

Timu preciosa!

Ninu

Mestreta ha dit...

Doncs sí. I trobo que veient el cas que han fet de la cosa, parlaré més sovint de tot allò que cregui...
Petons, guappíssim!