18 d’abril del 2008

Va de titelles

He menjat tanta xocolata mentre feia la titella que ara sóc incapaç de sentar-me a taula i dinar, tot i que ja és un quart de tres i tinc al tupper unes costelletes amb coliflor que... mmmmmmmmmmm!!!!!! Però bé, mentre faig temps a veure si es passa l'efecte de l'atac golafre que he tingut, penjo les fotos de la meva nova obra d'art de Plàstica.

Això que veieu aquí és un sobre manipulat. És a dir, l'altre dia, a classe, vam agafar un sobre, hi vam posar una mà a dins i amb l'altra el vam anar plegant d'aquí, d'allà, vam anar fent els talls que vam voler... en fi, més o menys qualsevol cosa fins que la nostra ment pogués veure alguna forma (sovint solen ser animals). Em va costar gairebé una hora però al final vaig veure un elefant!!

Un cop l'hem reforçat per dins amb cartolina, ja que el paper es faria malbé de seguida i no tindriem titella per gaire temps si no ho fessim, l'hem de decorar perquè realment prengui la forma d'allò meravellós en què s'ha convertit el nostre sobre (jejeejj). Jo he utilitzat el paper aquest que és com escuma, però també podria haver fet servir igualment cartolina o, en el cas que el sobre fos de color no caldria res més a banda d'enganxar-hi els elements més externs com els ulls. O sigui, una noia de classe que va fer un ànec, com que el sobre ja era groc, només hi va haver d'afegir els ulls i el bec. Mmmmm.... m'enteneu? Espero que si, perquè dubto que sàpiga escriure-ho millor. De tota manera, aquesta tarda intentaré fer fotos del que hagi fet la resta de companys i així tindreu més exemples. Com veieu el meu elefant comença a tenir forma. Ara només falten els ulls, la trompa i... uns pèls!, que el faran simpàtic!

Aquesta tarda farem una mini representació (no més de 5 min.) en grup davant la classe. Hem pensat aquesta història (que crec que ja està escrita): Un cocodril fa veure que li fa mal la panxa i es va menjant els animals que s'apropen a preguntar què li passa. L'elefant ho veu, li fa pessigolles amb la trompa, i amb l'estornut surten de la panxa tots els animals que s'havia menjat.

Realment, aquesta carrera és vocacional...


[Actualització 6 de Maig] Aquí us deixo les fotos d'algunes titelles de companys de classe:

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Nena, ets una mina!
He entrat per tornar a mirar la careta i m'he trobat aquest elefant. Si vas a aquest ritme, em resoldràs el casal d'estiu en un parell de setmanes!

Gràcies per compartit els teus coneixements amb la resta...

Mestreta ha dit...

Noooo, no t'ho creguis! És la professora de Didàctica de les Arts Plàstiques que està traient de mi una vessant que desconeixia. En dos mesos s'acaba el curs i s'acabaran les idees, jejejej.

Crec que les manualitats s'acaben, ara toca fer una unitat didàctica. De tota manera, qualsevol altra idea que sorgeixi la penjaré per aquí. Tot sigui pels nens del casal ;).

Anònim ha dit...

Ep!
A veure si es veritat que continues penjant idees! Si tens dubtes, pensa en els nens del casal...